Peppiinan toiminnassa on ajatusta


Varhaiskasvatus

Yhteinen tavoitteemme Peppiinassa on säilyttää kodinomainen fiilis ja tukea toisiamme kaikkina onnellisina ja niinä vähän onnettomampinakin päivinä. Peppiinan päiviä värittävät yhdessä tehdyt näytelmät ja teatteri, liikunta ja seikkailut, retket, kädentyöt, musiikki, sadut sekä ulkoilu, unohtamatta arkipäivän askareita ja leikkiä... joskus puuhaillaan yksin, joskus pienryhmissä samanikäisten kanssa ja joskus yhdessä koko poppoon voimin. Peppiinassa lapsista kehittyy sosiaalisia, luovia ja elämästä nauttivia persoonallisuuksia.

Peppiina Raunistulassa Pörriäisten eloa ja oppimista rikastuttaa myös englannin kieli. Osa toiminnasta tapahtuu englantia äidinkielenään puhuvan hoitajan opastuksella englanniksi. Laulamalla, loruilemalla ja touhuamalla arjen askareita kielitaito tarttuu kuin itsestään; lapset siis todella oppivat englannin kielen ihan leikiten!

Pääskyvuoressa englannin kieli tulee tutuksi yli 3-vuotiaille Peppiinalaisille Kielikoulu ELF:n englanninkerhossa. Kielisuihkukerhon avainsana on leikkimielisyys; lapset oppivat englantia pelaten, leikkien ja laulaen. Osallistuminen on vapaaehtoista ja opetus järjestetään hoitopäivän aikana.

Tutustu Peppiina Pääskyvuoren varhaiskasvatussuunnitelmaan ja Peppiina Raunistulan varhaiskasvatussuunnitelmaan.


Esiopetus

Peppiina Pääskyvuoren esiopetuksessa opitaan temput ja taidot koulua varten ja ystävien kanssa setvitään solmut niin kengissä kuin elämässäkin. Peppiina Pääskyvuori tarjoaa esiopetusta valtakunnallisen ja Turun kaupungin esiopetussuunnitelman mukaisesti. Lisäksi käytössä on Peppiinan oma esiopetussuunnitelma. Maksutonta esiopetusta järjestetään päivittäin neljä tuntia, alkaen 8.30 ja päättyen 12.30. Esiopetuksessa noudatetaan Turun kaupungin esiopetuksen loma-aikoja.

Tutustu Peppiina Pääskyvuoren esiopetussuunnitelmaan.


Yhteistyö vanhempien kanssa

Peppiinassa vanhempien kanssa tehtävä avoin ja luottamuksellinen yhteistyö on noussut arvoon arvaamattomaan. Vanhemmat ovat tiiviisti mukana Peppiinan arjessa. Hyvä osoitus siitä on aktiivisesti toimi vanhempaintoimikunta, joka järjestää mukavia hetkiä ja hauskaa yhdessäoloa kaikille Peppiinan perheille.