Hoitomaksut

Hoitomaksu muodostuu kahdesta osasta; kunnan maksamasta tuesta ja perheen maksamasta hoitomaksusta. Hoitomaksu maksetaan jokaiselta kuukaudelta, myös loma-aikoina. Poikkeuksena kuitenkin ennakkoon ilmoitettu kesäajan kahden peräkkäisen kuukauden (kesä-heinäkuu tai heinä-elokuu) poissaolo hoidosta, jolloin heinäkuusta ei peritä hoitomaksua.

Lähes kaikki lapset ovat Peppiinassa hoidossa palvelusetelillä. Lapsesi voi olla hoidossa myös yksityisen hoidon tuella (Kelan yksityisen hoidon tuki + kuntalisä). Kuntalisät vaihtelevat kunnittain ja vaikuttavat täten perheen maksamaan hoitomaksuun. Lisätietoja Kelan yksityisen hoidon tuesta löytyy www.kela.fi/yksityisen hoidon tuki

Päivähoidon palvelusetelin kattohinta on elokuusta 2014 alkaen kokopäivähoidosta 815,00 euroa yli 3-vuotiaasta ja 1230,00 euroa alle 3-vuotiaasta lapsesta. Vanhemmille lapsen kokopäivähoito maksaa Peppiinassa 0,00-283,00 euroa tuloista riippuen. Maksut määräytyvät samoin kuin kunnallisella puolella.

Päivähoitopaikkaa palvelusetelillä haetaan viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Jos hoidontarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelusta, vähimmäisjärjestelyaika on kaksi viikkoa. Hakemus on sama kuin kunnallisiin päiväkoteihin ja sen voi täyttää sähköisesti.

Lisätietoja palvelusetelistä ja arvon määräytymisestä

Peppiinan palvelusetelihinnasto 1.8.2014